Aile ve Dini Rehberlik / Tanıtım

ÇORLU MÜFTÜLÜĞÜ

AİLE ve DİNİ REHBERLİK BÜROSU

Hayata gülümse!

Büromuz;  Aile yapısının karakteristik özelliklerinin korunmasına katkı sağlamak, günümüz hayat şartlarının ve yaşam düzeninin etkisiyle ortaya çıkabilecek olumsuzluklara dikkat çekmek, aile yapısının özelliklerini geliştirmek için çalışmalarda bulunmaktadır.

Kuruluş amacımız; Aile problemleri konusunda talep edenlere rehberlik etmek, aile bireylerine yönelik dini ve sosyal faaliyetlerde bulunmak, insan hakları ihlalleri, aile içi şiddet, töre cinayetleri, kötü ve zararlı alışkanlıklarla mücadele, çevre duyarlılığı gibi sosyal konularda ihtiyaç duyanları dini açıdan  bilgilendirmek, dinimizin aileye verdiği değeri anlatmak ve aile değerlerimizin yaşatılmasını sağlamak, yanlış dini anlayışları gidermek, bu alanda çalışan kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde hareket etmektir.

Faaliyet Alanımız

• İslam'ın Kadın ve Aileye Bakışı
  • Kadın Sağlığı,
  • Evlilik Öncesi Hazırlık,
  • Ailede Eşlerin Sorumlulukları,
  • Anne-Baba Olarak Sorumluluklarımız
  • Aile İçi İletişim,
  • Boşanma ve Sonuçları
  • Kız Çocuklarının Eğitimi,
  • Çocuk Eğitimi,
  • Gençlik Dönemi Sorunları,
  • Suç ve Suçlardan Korunma Yolları,
  • Komşu ve Akraba İlişkileri,
  • Yaşlılara Karşı Görevlerimiz,
  • Batıl inanç ve Hurafeler
  • Engelliler ve Toplum vb.

MUTLU AİLE, MUTLU TOPLUM için

BİZ YANIBAŞINIZDAYIZ…