İŞİTME ENGELLİLERİ KAHVALTI PROGRAMI YAPILDI.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Çorlu İlçe Müftülüğü Fatih Kur’an Kursu tarafından İşitme Engellileri Kahvaltı Programı tertip edildi. Din hizmetlerinin Çorlu’da yaşayan tüm engelli vatandaşlara ulaştırılması ve toplumun tüm kesimlerine farkındalık kazandırma amacıyla İlçe Müftülüğü tarafından yürütülen “Özel Destek Din Hizmetleri Projesi” kapsamında düzenlenen programa Çorlu Kaymakamı Levent KILIÇ, İlçe Müftüsü Adem GÜLMEK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa GÜÇLÜ, Malkara İlçe Vaizi Meryem DALGIÇ, Bahçelievler Kur’an Kursu Öğreticisi ve İşitme Engellileri Sınıfı Öğretmeni Emine KURUŞ, Fatih Kur’an Kursu İşitme Engellileri Sınıfı Öğreticisi Melek BELİNDİR ARSLAN ve Fatih Kur’an Kursu İşitme Engellileri Sınıfı öğrencilerinin katıldı.

Yapmış olduğu açılış konuşmasında İlçe Müftülüğü’nün engellilere yönelik hizmetleri hakkında katılımcıları bilgilendiren Adem GÜLMEK, Özel Destek Din Hizmetleri Projesi çerçevesinde Çorlu’da ikamet eden tüm engellilere din hizmetlerini ulaştırmanın gayreti içinde olacaklarını belirtti. Tüm konuşmaların Emine KURUŞ tarafından işaret dili çevirilerinin yapıldığı programda İlçe Kaymakamı Levent KILIÇ ise yapmış olduğu selamlama konuşmasında şunları ifade etti: “ Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyorum. Katıldığım en güzel programlardan biri idi bugünkü kahvaltı programı. Müftülüğümüzün bu alana el atarak engelli kardeşlerimize din hizmetlerini en hızlı ve en verimli bir şekilde sunma gayretleri sayesinde geleceğimize daha bir umutla bakabilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Başta İlçe Müftüm olmak üzere emeği geçen tüm personele bilhassa teşekkür ediyorum. Böylesi sosyal sorumluluk faaliyetlerini Kaymakamlık Makamı olarak son derece önemsiyoruz ve elimizden geldiği ölçüde bu faaliyetleri gönülden destekleyeceğimizi bilmenizi istiyorum. Zira hizmetin küçüğü büyüğü olmaz diye düşünüyorum. Bu arada sayenizde işitme engellilerine yönelik birkaç işareti de öğrenmiş bulunmaktayım. Faaliyetlerinizin hiç kesilmeden bereketli bir şekilde daha ileriye taşınmasını temenni ediyor teşekkürlerimi sunuyorum.” Daha sonra Çorlu Kaymakamı, İlçe Müftüsü, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Malkara İlçe Vaizi Çorlu’da ve Tekirdağ genelinde engellilere yönelik yapılan ve yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Yapılan kahvaltının sonunda işitme engelli bir öğrenci tarafından işaret dili ile Yemek Duası yapıldı. Yapılan bu dua yine Kur’an Kursu Öğreticisi Emine KURUŞ tarafından çevrildi.

İşitme Engellileri Kahvaltı Programı, tüm öğrencilere İlçe Müftülüğü’nün hediyeleri takdim edilmesinin ardından toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Tarih: 07.12.2016 Haberlere Geri Dön