CAMİ GENÇLİK KOLLARI TOPLANTISI YAPILDI.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2014Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası ana temasını “Cami ve Gençlik” olarak belirlemesinin ardından ülke genelinde konu üzerine çeşitli programlar tertip edilmiş ve farkındalık oluşturma yoluna gidilmiştir. Gençlik konusunun ehemmiyetine binaen Başkanlık bu alanda yaptığı çalışmalarına hız vermiş olup bünyesinde çeşitli toplantı ve çalıştaylar ile gençlik sorunları üzerine önemle ve özenle eğilmiştir. Bu kapsamda Çorlu İlçe Müftülüğü de Kur’an Hayat Olsun Projesi çerçevesinde camilerde gençlik kolları kurulmasını, oluşturulan bu kolların milli ve manevi değerlerine bağlı, tarihi ile barışık, potansiyelinin şuurunda bir çerçevede topluma hizmet sunma amacını gerçekleştirmeyi hedeflemiştir.

Çorlu İlçe Müftülüğü “Cami Gençlik Kolları Toplantısı” tertip etti. İlçe Müftüsü Adem GÜLMEK, gençlere hitaben yaptığı konuşmasında bir de müjde verdi. Başlangıç itibariyle 5 adet caminin altında bulunan Kur’an Kurslarının aynı zamanda “Diyanet Gençlik Merkezi” adı altında hizmet vereceğini belirtti. Camilerin fiziki yapılarının bu projeye uygun olduğunu ve bu yapılardan maksimum istifadeyi hedeflediklerini belirten İlçe Müftüsü, en yakın zamanda çalışmaları başlatarak bu merkezleri faaliyete geçireceklerini söyledi. Camilerde din görevlileri ile birlikte Cami Gençlik Kolları Toplantısı’na katılan gençlerin görüş ve önerilerinin sorularak karşılıklı görüş alışverişi çerçevesinde gerçekleşen toplantı sonunda gençlere kitap hediye edildi.

Tarih: 23.11.2016 Haberlere Geri Dön